Här berättar Yvonne Ryding om sin vardag, om livet som mamma, företagare, entreprenör och programledare. Samt delar med sig av sina bästa tips för att må bra i både kropp och själ.

Annons

En finne för mycket! – Ja jag pratar acne,,,,

21 oktober 2014

Jag får mycket mail frågor kring det här med acne hud. Det är inte bara unga människor som skriver utan även mammor som vill hjälpa sina barn. Eller mogna kvinnor som helt plötsligt får problem med acne, som aldrig haft det.

Ofta så har man provat allt som går, många olika märken för hudvård för att få bukt med acne huden. Det finns många parametrar som spelar in, och som man skall tänka på. Tänkte dela med mig lite av tipsen.

Först och främst så måste man rannsaka sig, vad man stoppar i sig. Allt för fet och sockrig mat, bakverk , choklad eller godis kan hjälpa till att öka acne. Att ideligen fingrande på olika datorer (skolan, hemma) ser till att man har oerhört mycket bakterier på fingrarna. Mobiltelefonerna är en annan bakterie härd. Det är lätt att sätta fingrarna i ansiktet, när man sitter och hänger vid skrivbordet, bänken och matbordet. Tänker inte på att man har mycket bakterier på händerna. Själv har jag en tendens att sätt fingrar och händer i ansiktet när jag sitter o pratar. Lätt gjort! För mycket make up, eller make up som inte passar dig. För dålig rengöring efter en lång dag/kväll med make up. Hygien när man varit på toaletten???

– Ja jag kan fortsätta hur länge som helst, tror ni fått bilden framför er. Viktigt att tvätta händer ofta, vare sig du varit på toa, suttit vid en skoldator eller hälsat på en massa människor.

Vissa kosttillskott kan även hjälpa till att öka acne. Svettas man mycket och tränar mycket, så är det också viktigt att ha rena kläder, ren torkhandduk och en ren handduk att torka av svetten med.

Inte använda för starka preparat till acne huden. Det gör oftast att det torkar ut huden på ytan, och gör den hård. Det resulterar i ännu större bölder, på grund av att det som är i finnen inte kommer ut. Utan sprids ut, på samma vis sker när du börja klämma på en finne, som inte är riktigt klar. Den blir bara större av det. Ännu värre när man är smutsig, när man med sina otvättade händer och klämmer på finnen. Då kan det bli riktigt fula sår/bölder på grund av  att bakterierna krupit in i såret.

Det finns väldigt starka preparat som inte alltid är så bra. Jag har ett exempel, en ungdom i min närhet använde just ett sådant preparat. Det som hände var, att jag kunde inte fatta varför mina handdukar/badlakarna hade fått stora vita fläckar?? – Jo det visade sig vara från preparatet. Det är ju inte bara att det hamnar på huden och handdukar, utan går ju även ner i huden . Om produkten åsamkar stora vita fläckar på plommonfärgade frotté handdukar, då är det starkt! Tror ni det är bra??  – Nej jag rekommenderar dessa steg.

 1. Renlighet av händer, byt gärna handdukar och badlakan lite oftare.
 2. Använd skonsamma rengörings produkter för huden. Gärna en Cleansing lotion, kräm.
 3. Använd alltid ett ansiktsvatten, undvik dock med ren alkohol i. (torkar ut för mycket) YR facial toner är ett bra alternativ.
 4. Använd en lätt dag och natt kräm, en som ger mycket fukt.  ( YR Boosting day innehåller bland annat Antarcticine som hjälper även små sår).
 5. Se till att hålla dig till samma rengöringsprocedur morgon som kväll. Jätteviktigt!
 6. Håll dig till samma produktsort (varumärke) under behandlingen, BLANDA ej olika. Det kan bli katastrof.
 7. Drick mycket vatten så du rensar ut slaggen från kroppen, och ger fukt inifrån.
 8. Ha koll på att inte äter för mycket ” fastfood” , bakverk, choklad och godis.
 9. Var ute i friska luften, och låt huden andas. Försök att undvika mycket portilltäppande make up.
 10. Sedan kan det ibland vara lite genetiskt eller hormonellt, och då kan det vara svårare att bemästra.
 11. HA TÅLAMOD!

Kramar Yvonne

Annons
Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Kategorier


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar