Här berättar Yvonne Ryding om sin vardag, om livet som mamma, företagare, entreprenör och programledare. Samt delar med sig av sina bästa tips för att må bra i både kropp och själ.

Annons

Nu är du fri kära mormor

10 november 2013

Hon har levt ett långt liv, min fina mormor Inga-Lisa. Hon blev dryga 90 år. En talangfull kvinna där konstnären inom henne, fick komma ut i sin fulla blom på ålderns höst. Som många i hennes ålder, fick hon slita ont tidigt.

Annons

Hon var störst av tre syskon, och blev tyvärr inte sedd av sin stränga far. Hon var  hjälpreda / piga redan vid 12 års ålder, och under många år fick hon jobba hårt. Hennes mor och far skilde sig, då hennes far drack mycket. Då på den tiden var det en stor skam! Hon växte upp och blev en snygg dansant kvinna, som sydda sina egna kläder. ( Hon hade alltid snygga skor eftersom hon jobbade i skobutik) Otrolig på att skapa med händerna.
I medelåldern fick hon svåra rygg problem och ständig värk som resulterade först i ett fortsatt liv på kryckor  sedan rullstol. Under den här tiden handarbetade hon  och målade tavlor. Jättefina tavlor! Ju äldre hon blev , så blev det för jobbigt för henne med värkande axlar att måla tavlor. Då blev det att hon började måla på porslin. Ingen kunde slå min mormor på att måla vackra blommor på porslin!

Jag växte upp med att alltid kunna gå hem till mormor efter skolan.Hon var ju alltid hemma, då hon inte kunde jobba mer. Hon inspirerade mig att lära mig handarbeta, måla på porslin, sy egna kläder, fast jag är inte alls lika duktig som hon var. Även om hon många gånger hade hemsk värk så var hon alltid noga med att hennes yttre var perfekt. Håret på plats, make upen fin, och lagom och kläderna snygga och välvårdade. Även i hennes höga ålder och lite dement, så var det noga med ögonbrynen, läppstiftet ,dagkrämen och håret. Det har lärt mig att man så länge man kan, skall måna om sig inte bara på insidan utan även utsidan. Det hjälper till att må något bättre, och kanske känna sig något nöjdare med sig själv.

Visst kunde mormor vara bitter ibland, vilket man kan förstå. Hon har inte haft ett lätt liv.

Jag vill salutera min fina mormor, som somnade in för evigt sent igår kväll. Jag önskar att hon förstått vilken fin förebild hon var och är. Jag försökte säga det, men jag vet inte om hon riktigt förstod det.

Nu är du fri som fågeln, och får äntligen slippa din värkande kropp. Du har hittat ljuset, där du skall få förvandlas till en ängel. Tack för all kärlek mormor!

Love forever Yvonnebild Ljusetbild mormors blomma

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Kategorier


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar